Taksa prej 100%, problemet me KEDS dhe bashkëpunimi me Shqipërinë

Sonte në intervistë për Insajderi, Pronari i kompanisë “Frutex”, Shaqir Palushi dhe anëtari i Klubit të prodhuesve në Kosovë flet për ndikimin e taksës prej 100 për qind për prodhimet vendore.

Palushi flet për atë se a ka kapacitet Kosova që të zëvendësoj produktet që vijnë nga Serbia me ato vendore.

Gjatë intervistës anëtari i Klubit të prodhuesve vendor ka folur edhe për deklaratën e Aleksandër Vuçiqit se me vendimin e Qeverisë Haradinaj, Serbia humb një milionë në ditë, problemet me energji elektrike, shtangimi me liberalizimit të vizave.

A janë rritur kërkesat për prodhimet vendore pas vendimit të Qeverisë?

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq pas vendosjes së taksës prej 100 për qind ka thënë që Serbia i humb 1 milion euro për çdo ditë. A i bie kjo se nëse produktet kosovare zëvendësojnë mallrat serbe atëherë ato para do qarkullojnë vetëm brenda Kosovës, si dhe a mund të ketë kjo efekt të shpejt në zhvillimin ekonomik të vendit?

Me cilat probleme ballafaqohen konkretisht bizneset e prodhimit?

A është bërë matje se sa është i kënaqur konsumatori me cilësinë e produkteve që ju prodhoni?

Sa është vlera në euro e eksporteve që bëni brenda një viti dhe në sa shtete?

Cilat janë pengesat që bëhen nga autoritetet e Serbisë?

Kosova ka stagnuar edhe në çështjen e liberalizimit të vizave, sa jeni penalizuar juve si prodhues për ti prezantuar produktet e juaja edhe në vendet ndërkombëtare?

Ditëve të fundit vendi ynë ka pasur probleme të shumta edhe me energjinë elektrike falë kompanisë KEDS, ku ka pasur reduktime të mëdha, si ka ndikuar kjo në biznese të cilat prodhojnë?

Në ditën e djeshme ishte mbledhja e pestë e dy qeveri mes asaj të Kosovës dhe Shqipërisë, ku kryeministri i Shqipërisë përmendi se do të këtë 0 tarifa doganore mes Kosovës dhe Shqipërisë, si e vlerësoni Palushi këtë vendim si një prodhues vendor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *