Këto janë zakonet e njerëzve që duhet pasur nëse dëshironi të mos sëmureni kurrë!

Nëse dëshironi që t’i rezistoni sëmundjet në shëndetin e juaj, atëherë duhet që ti praktikoni disa zakone.

Sipas shkencëtarve, që kanë bërë disa studime të imunologjisë dhe kanë zbuluar se përveç imunitetit, ka patjetër edhe zakone që bëjnë njeriun t’i ik sëmundjes.

Ja disa prej tyre:

– Larja e rregullt e duarve

– Lëvizja e rregullt

– Menaxhimi i mirë i stresit

– Të paktën shtatë orë gjumë në ditë

– Konsumimi i dietave të ndryshme

– Nuk shmangin pijet e ftohta dhe ndryshimet në temperaturë

– Rregullisht rrinë me njerëz të tjerë

– Shtoni ushqime të pasura me vitaminë B ose merrni shtesë nga kjo vitaminë

– Ngrënia e ushqimit të mirë

– Alkool i moderuar

– Dush me ujë të vakët.

Komentoni lajmin...